V Sabinove začne fungovať záchranná zdravotná služba

02.12.2004 Celý región

Stanicu záchrannej zdravotnej služby slávnostne otvorili 29. novembra v Sabinove. Nové pracovisko ako súčasť kliniky urgentnej medicíny a úrazovej chirurgie ...
Stanicu záchrannej zdravotnej služby slávnostne otvorili 29. novembra v Sabinove. Nové pracovisko ako súčasť kliniky urgentnej medicíny a úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove začne naplno fungovať v nepretržitej prevádzke od stredy 1. decembra.

Zriaďovateľ očakáva od zavedenia služby oveľa kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť v regióne, kde doteraz chýbala. K dispozícii bude výkonné sanitné vozidlo zv. Volkswagen Transporter. Náklady na opravu a zariadenie objektu činili vyše jeden milión korún. Ide o pomerne nízku sumu aj preto, lebo mesto Sabinov opravilo objekt približne pred desiatimi rokmi. V roku 1997, po tom čo sa stalo sídlom novozriadeného okresu, odovzdalo objekt za symbolickú korunu štátu pre potreby okresnej vojenskej správy. V tomto roku krajský úrad v Prešove dohodol s mestom prevod na FNsP.
\"Majetkový prevod trval takmer sedem mesiacov a získala to potom fakultná nemocnica v Prešove, \" konštatoval primátor mesta Peter Molčan. Ocenil, že budovu aj s pozemkami dostala FNsP \"tiež bezplatným prevodom\", čo je podľa neho \"korektný prístup štátnej správy k tomu, aby táto služba sa vlastne umožnila pre okres, ktorý má 55 tisíc obyvateľov\".
(jj)
 

Vyberte región

mark